Sara Wallgren / Unrepetitive Pulse 18 nov – 17 dec 2011

Han går in och ut ur rytmen. I den oändliga repetitionen har han en början och ett slut och lever i mellanrummet mellan två punkter. Den tickande hjärtrytmen, klockans tick, är rytmen han dansar till och golvet han dansar på, men också ett memento om en förgänglighet. Till synes lever han i cykler, cirklar sluts, den ena dagen är lik den andra. Från mitt dörröga ser det ut som om mannen i trappuppgången lever samma dag, varje dag. Upprepningen gör livet kort men genom repetition blir det till en oändlighet. Skillnaden och avvikelsen som uppstår i repetitionen blir tydlig. Han lever i ett mönster och i en struktur som upprepar sig, men med små variationer från den ena punkten till den andra. Unrepetitive Pulse. Handlingen upprepas men resultatet blir varje gång ett unikt spår som aldrig uppstått på samma vis förut.

Vi på Galleri Pictura stolta att få presentera Sara Wallgrens utställning Unrepetitive Pulse på Martin Bryder Gallery i Lund. I det lilla utrymmet lyckas Wallgren skapa en dynamik och en spänning som utmynnar i en intressant utställning med många dimensioner.

Utställningen har sin grund i ett utforskande av de subtila skillnader som uppstår genom repetition. Wallgren kombinerar i Unrepetitive Pulse blyertsteckningar på tunt rispapper med ljud. Teckning och ljud, sammanförts så att den ena blir beroende av den andra och på så vis gör anspråk på samma plats. Teckningarna är gjorda på tunna rispapper som genom sin skörhet både samarbetar med och motarbetar tecknaren.

Sara Wallgren är född 1981 och har sin bas i Malmö. För tillfället är hon en ”Artist in Residence” i Berlin där hon kommer befinna sig för en tid framöver. Hon tog sin magisterexamen på Malmö Konsthögskola förra året. Innan dess har hon gått på Fria Målarskolan i Halmstad 2001-2002, Gerlesborgsskolan 2003-2005, och en termin på The Cooper Union of Fine Arts, New York, 2008. I år har hon redan hunnit med en del utställningar, bland annat i Stockholm på Liljevalchs vårsalong och Galleri Mors Mössa i Göteborg.

PRESSVISNING
17 NOV 15.00-16.00
VERNISSAGE
18 NOV 17.00-20.00

UTSTÄLLNINGSPERIOD
18 NOV – 17 DEC

ÖPPETTIDER
TIS – ONS 14-17, TORS 16-19, FRE – LÖR 14-17

MARTIN BRYDER GALLERY
NYGATAN 12, LUND

FÖR MER INFO
SOFIA LANDSTRÖM
+46 (0) 702 332 572

galleripictura@gmail.com