Björn Karlsson / På väggen, på bilen, på asfalten, på trappan, på golvet, på gräset, på papperskorgen, på gruset, på gatan, på fasaden, på cykeln och alltid på skorna 13 maj – 1 juni 2012

Galleri Pictura presenterar Björn Karlssons verk På väggen, på bilen, på asfalten, på trappan, på golvet, på gräset, på papperskorgen, på gruset, på gatan, på fasaden, på cykeln och alltid på skorna i Lunds stadsrum. Under tre veckor dyker verket upp på två olika platser i Lund – Skissernas museum och framför Galleri Zimmerdahl.

Detta konstverk representerar det manliga utnyttjandet av det offentliga rummet. Det rum som är både toalett och platsen där man reser monument över sin storhet. Installationen skapar en humoristisk narration i stadsrummet i mötet mellan verket och betraktaren. Verket, bestående av ett par herrskor och en pump med vattenledning, är placerat med strålen mot ett av alternativen i titeln och alltid på skorna.

Konstnären arbetar med att utveckla poetisk politik och teatral skulptur, med inspiration från scenkonstens postdramatiska teater och skulpturens samtid och tradition. Hans tidigare verk har följt samma vision om en rumslig gestaltning som bygger på en teatral grund där betraktaren är inkluderad i verket.

Björn Karlsson är född 1976 i Stockholm och har bland annat en magister i Fri konst från Konstfack. Han har haft separatutställningar såväl som grupputställningar runt om i landet, senast på wip:konsthall i Stockholm och på Skånes konstförening i Malmö 2011.
.
.
VERNISSAGE
13 maj kl 13.30

UTSTÄLLNINGSPERIOD
13 maj – 1 juni

SKISSERNAS MUSEUM
Finngatan 2, Lund
13 maj – 27 maj

GALLERI ZIMMERDAHL
Krafts torg 2, Lund
28 maj – 1 juni

FÖR MER INFO
Paula Ludusan
+46 (0)70 998 09 73
galleripictura@gmail.com

.