OPEN CALL : GALLERI PICTURA SÖKER KONSTNÄRER

Tillsammans med litteraturmagasinet Ordkonst söker Galleri Pictura konstnärer inför ett unikt kvällsevent i mitten av januari.

I kombination med Ordkonsts releasefest för sitt nya nummer ‘Loser’ efterlyser Pictura nu konstnärer som vill vidareutveckla eller har sin egen tolkning av temat. Vi är öppna för alla olika sorters uttryck; bild, skulptur, installation, video och performance. Lokal för eventet är ännu inte bestämd, men kommer meddelas så snart det är klart. För att kunna hantera den korta förberedelsetiden i rummet krävs det du som konstnär är flexibel och att verket/verken passar formen på evenemanget.

Din ansökan ska innehålla en presentation av ditt konstnärskap, portfolio, utställningsidé, CV samt arbetsprover. Vi välkomnar också förslag på hur du vill ställa ut utifrån ovan angivna premisser. Ansökan skickas i filformat till vår e-post, galleripictura@gmail.com, senast den 27 november.


Från Ordkonst om temat Loser

Litteraturen består av vinnare och förlorare. Vi drunknar i omnämnanden av de förra och kippar efter luft vid tanken på de senare. Men den här gången är det annorlunda.

Enligt färska undersökningar strävar var tredje vuxen svensk medborgare efter att bli utgiven. Oöverskådliga antal hyllmetrar av förlorad, icke publicerbar text. Det är lätt att bli nedslagen, att vilja gå vidare. Somliga lyckas, förstår att ge upp i tid. För andra är det svårare. Det här numret handlar om er.

Träd fram Stefan Hammarén och ni losers verksamma i loserförfattarfabriken.
Träd fram Ester Nilsson och ni losers besegrade på kärlekens slagfält.
Träd fram ni andra, obenämnbara losers av okänd rang.

Ordkonst tar även emot bildbidrag som skickas till deras e-post bidragtidskriftenordkonst@gmail.com senast den 27 november.