SOMMARSERIE

Galleri Picturas sommarprogram

”I tider som dessa”, en fras vi ständigt hör nuförtiden. Men i tider som dessa kanske vi ska vara extra glada att vi har tillgång till ett digitalt rum när det fysiska rummet inte längre är tillgängligt på samma sätt som tidigare. Kontakten genom skärmen blir en livlina i den sociala distanseringen vi alla förväntas leva i just nu. 

Möten med konst har främst skett i fysiska rum men under 2000-talet har den digitala konsten blivit allt större och nu finner även den fysiska konsten ett hem på internet. 

Under sommaren kommer Galleri Pictura publicera ett antal intervjuer med konstnärer där vi diskuterar konst, konstnärskap och den rådande situationen. Syftet är att komma åt kopplingen mellan konsten och dess samtid. Eftersom vi nu befinner oss mitt i en viktig historisk händelse är det intressant att diskutera och spekulera hur Covid-19s avtryck i framtidens konsthistoria kommer se ut och hur den påverkar oss just nu. Samtidigt som pandemin är ett viktigt ämne ger vi även dessa konstnärer möjlighet att prata om sitt egna konstnärskap, vad som inspirerar dem och hur de arbetar. Eftersom möjligheterna för fysiska utställningar är begränsade skapar även dessa samtal ett digitalt galleri. 

Första intervjun publiceras den 15 juni.