Om Pictura

vernissage

Svenska | English

Galleri Pictura / Skånska Konstmuseum är en studentdriven konstförening vid Lunds universitet med inriktning på samtidskonst.

Pictura utgör en plattform för studenter som är intresserade av samtidskonst och som vill få praktisk erfarenhet av att arbeta inom detta fält. Vi arrangerar utställningar, performance, filmvisningar och andra konstnärliga arrangemang under fria förutsättningar.

Vi vill fungera som en plats för möten mellan studenter, konstnärer, curators, journalister och andra gallerister. Vårt mål är att ge studenter en möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken, bilda nätverk och att få praktisk erfarenhet av att arbeta med konst och kultur.

Vår målsättning är också att vara en aktiv aktör på den regionala konstscenen och att kunna visa upp samtidskonst utan hänsyn till kommersiella intressen.

Pictura anordnar även medlemsaktiviteter som gallerirundor, guidade visningar, utflykter och filmvisningar. Dessutom arrangerar vi en workshop i modellteckning för studenter och andra teckningsintresserade.

Läs mer:

Picturas historia

Kontakt